Abbekås Hamnkrog och Hotell Skepparevägen 1
274 56 Abbekås info@abbekashamnkrog.se
Tel: 0411-53 33 13 www.abbekashamnkrog.se

Hitta jobb! Som servitör, servitris, chefskock eller kock 

  Abbekås hamnkrog söker personal inför sommarsäsongen. Vi söker erfarna kockar med stora ambitioner, högt tempo och en obändlig kärlek till god mat.  Vi har också plats för dig som inte har så många år i branschen men som vill satsa och lära mera.
  Vi söker också snabbfotad och positiv servispersonal. I servisen krävs - förutom en stark rygg och bekväma skor-  en stor portion allmänbildning och en "rapp trut".  Våra gäster förväntar sig proffs när det gäller service och omhändertagande. Om du inte är superbra på att plocka disk just idag så lär vi dig det och resten av hantverket. Det viktiga är att du har rätt attityd och verkligen tycker om att  ta hand om folk och få dem att må bra.
 
  Abbekås hamnkrog öppnade i början på juli 2009. Det blev en flygande start som fortsatte i somras. Nu står vi inför vår sjunde säsong och tillsammans gör vi Abbekås hamnkrog till en av sydkustens allra bästa krogar. Förutsättningarna är fantastiska, läget är oslagbart, miljön något de flesta bara kan drömma om.
   Vi ha skapat en mötesplats där gästen alltid och verkligen ska känna sig välkommen och bekväm. En krog där det inte spelar någon roll om man kan uttala namnet på det goda franska vinet korrekt – så länge man vet att uppskatta det. En krog där vi tar oss tid - tid att laga mat, tid att umgås, tid att leva. En krog för den som gillar livets goda, god mat, goda kakor, gott vin eller en god pilsner. Helt enkelt ett ställe där man kan ta det lugnt och ha det gott en stund.

För att det ska kunna fungera krävs det alldeles speciella människor – vi kallar dem Abbekåsor. En Abbekåsa är full av energi och välvilja. Hon eller han kan ”samla på sig” av allt positivt som händer för att kunna hämta energi det kör ihop sig.
En Abbekåsa:
 • Älskar livet
 • Gillar att jobba
 • Uppskattar god och vällagad mat
 • Har sinne för detaljer och ”finlir”
 • Är allmänbildad och slängd i käften
 • Tycker uppriktigt om att ta hand om andra människor och se till att de mår bra
 • Ser en grinig gäst som en utmaning och inte som en personlig förolämpning
 • Vet skillnaden mellan personligt och privat i umgänget med gästerna
 • Vet vad ordet opretentiös betyder
 • Kan samarbeta med kollegerna
 • Talar gärna flera språk än svenska – men det talar du perfekt

För dig som ska jobba i köket gäller:
 • Du älskar verkligen god mat
 • Du njuter av att få arbeta med råvaror av toppklass - det färskaste och bästa
 • Du förstår hur fantastiskt det är att fisken bara har 30 meter från fiskebåten och in i ditt kök. Här i Abbekås finns det sju aktiva fiskare och det är från dem vi köper torsk, skrubbor, piggvar, sill och ål. Häftigt va!!??
 • Du är tillräckligt säker i din yrkesroll för att våga laga mat utan krusiduller. Mat där de fina råvarorna kommer till sin rätt och faktiskt går att känna igen
 • Du kan samarbeta med servisen, utan att hävda revir. Här jobbar vi alla tillsammans . Det spelar ingen roll hur vägen ser ut, men målet är klart och tydligt: Nöjda gäster
 • Du behåller lugnet när det stormar.

   Att jobba här är speciellt därför att man måste ställa upp på våra ambitioner. Man måste kunna slänga prestigen för att ge gästen det han eller hon förväntar sig – det bästa, på vårt sätt. Abbekås hamnkrog är en bykrog som drivs i familjen Holms regi. Ledordet här är opretentiöst men det betyder inte att vi inte är seriösa eller att vi inte menar allvar med det vi gör. Det betyder bara att ingen sätter sig på sina höga hästar, värme och vänlighet ska råda.
   Björn och jag, Lotta är från början – och fortfarande journalister och författare. Björn har skrivit många historiska romaner och har just ett nytt manus färdigt. Jag själv är medicinjournalist med speciellt intresse för hälsa och mat.
   Parallellt med skrivandet drev vi under åtta år Asknäs krog&kafé på Asknäs gård på Ekerö utanför Stockholm. Det var tufft och jobbigt ibland, men för det mesta härligt, energigivande och jätteroligt. Nu ärdet Abbekås hamnkrog & hotell som blivit vår lilla pärla.
   Innan vi startade krog jobbade Björn på Expressen i 17 år och i sju av dem var han en av tidningens krogtestare. Jag har som journalist och reporter bott på hotell och ätit på krog över hela världen, mer än vad som ibland varit önskvärt.
  Leo har rest med oss sedan han var liten. Trots sin ungdom , vet han exakt vad han vill ha på ett hotell eller en krog och därför vet han också hur han vill ta hand om våra gäster.
  Lova, vår dotter var med ifrån början och har nu jobbat i franska alperna och på Korsika i några år. Till sommaren är hon tillbaka och hon vet allt om hur man tar hand om er.
   Alla fyra har vi upplevt att man som gäst ibland utgör ett störande moment i restaurangpersonalens tillvaro. Eller känt känslan av att servisen tycker att de är finare än gästerna. Det är förfärligt.
   Vi gjorde det på Asknäs och vi tänker göra det igen. Vi ska än en gång skapa en krog och ett hotell där gästen står i centrum hela tiden – inte bara när notan ska betalas.

Tror du att du skulle kunna trivas hos oss och bidra till att Abbekås hamnkrog blir just ett sådant ställe, slå en signal eller skicka ett mail.

Med vänlig hälsning
Lotta Mellberg Holm, hemvändande exilskånska och krögare
Björn Holm, stockholmare som trivs i den skånska myllan och speciellt här i Abbekås hamn
Leo Holm, stockholmare som trivs i den skånska myllan - även om han saknar hufvudstaden emellanåt.
Lova Holm,stockholmska som tycker att den skånska dialekten är supercool och skåningar är helsköna
Mob: 0708-14 95 60
http://www.abbekashamnkrog.se/Hitta-Jobb.php

Anslagstavla


Nu har vi stängt krogen - troligtvis för alltid.
Men du är välkommen att
- boka konferens
- hyra hela stället för fest
- hyra in dig för en kurs du tänker hålla
Hör av dig om du har frågor.
Maila på info@abbekashamnkrog.se eller ring på 0708-14 95 60


La Soupe har öppet!

Adelgatan 4
(mellan Stortorget och Centralen) och Isbergs gata 14 (i Dockan)
Öppettider för båda:
Mån-Fre 11:00-14:30
Soppa, gott bröd och färskost från 70:- Välkommen!

Davidshallstorg 9

Öppet:
Må-fre 11:30-15:30Varmt välkomna!

 
Varje veckas meny publiceras på våra Facebooksidor.
Meny Adelgatan 4
Meny Isbergs gata 14
Davidshallstorg 9

Program 2017

Hela säsongens program >>
   

Kontakt

Abbekås Hamnkrog & Hotell
Skepparevägen 1
274 56 Abbekås

Tel: 0411-53 33 13
info@abbekashamnkrog.se
Karta: Hitta hit >>
Kollektivtrafik:
www.skanetrafiken.se
www.sj.se