Abbekås Hamnkrog och Hotell Skepparevägen 1
274 56 Abbekås info@abbekashamnkrog.se
Tel: 0411-53 33 13 www.abbekashamnkrog.se

Om Abbekås Hamnkrog - Det här är vi! 

  Vårt lilla hotell och hamnkrog är en mötesplats där gästen alltid, och verkligen, kan känna sig välkommen och bekväm. En krog där det inte spelar någon roll om du kan uttala namnet på det goda franska vinet korrekt – så länge du vet att uppskatta det. Ett ställe där vi tar oss tid - tid att laga mat, tid att umgås, tid att leva. Hotellrummen har en "hemma-känsla" med duntäcken och dunkuddar som standard. Det finns så många bråttom-ställen i världen – allt ska gå så fort. Men vi vill driva ett hotell och krog för dem som uppskattar livets goda, människor som kan sitta på hela rumpan och njuta av god mat, goda kakor, gott vin eller en god pilsner. Personer som uppskattar sänglinnen i bomull istället för syntet som är branschens standard. Helt enkelt ett ställe där man kan ta det lugnt och ha det gott en stund.
För alla er som bor i närheten öppnar vi ett extra vardagsrum dit man kan ta sig för att träffa gamla vänner eller för att se nya ansikten. För dig som är på genomresa eller turistar längs vår vackra kust vill vi erbjuda en möjlighet till paus och njutning i den alldeles speciella och genuina miljö som Abbekås hamn utgör.
Vi som jobbar här
  Abbekås hamnkrog är en bykrog som drivs i familjen Holms regi. Abbekås hamnkrog är en krog och ett hotell där gästen står i centrum hela tiden – inte bara när notan ska betalas. Ledorden här är opretentiöst, varmt och vänligt men det betyder inte att vi inte är seriösa eller att vi inte menar allvar med det vi gör. Det betyder bara vi är här för er – och inte tvärtom. Jag, Lotta Mellberg Holm och min man Björn Holm är från början – och fortfarande journalister och författare. Björn har skrivit många historiska romaner och har just ett nytt manus färdigt. Själv jobbar jag som medicinjournalist - med specialintresse mat och hälsa.
Parallellt med skrivandet drev vi under åtta år Asknäs krog&kafé på Asknäs gård på Ekerö utanför Stockholm.
 Innan vi startade krog jobbade Björn på Expressen i 17 år och i sju av dem var han en av tidningens krogtestare. Jag har som journalist och reporter bott på hotell och ätit på krog över hela världen, mer än vad som ibland varit önskvärt.
 Våra barn Leo och Lova har rest med oss sedan de var små. De vet trots sin unga ålder precis vad de vill ha ut av en krog eller ett hotell – och därmed också vad de vill ge till våra gäster.
Vi har alla fyra upplevt att man som gäst ibland utgör ett störande moment i restaurangpersonalens tillvaro. Vi har många gånger fått känslan att servisen tyckt att de är ”finare” än oss gäster. Eller känt hemlängtan dra i magen när man checkat in på ännu ett fint, men ack så opersonligt hotell. Det är förfärligt. Båda barnen håller till i Stockholm, men hjälper oss när det behövs.
  I matsalen har vår son Leo tagit över efter storasyster Lova som numera förgyller tillvaron för gästerna på Ystad saltsjöbad.
 
Välkommen till oss önskar

Lotta Mellberg Holm, hemvändande exilskånska och krögare
Björn Holm, stockholmare som stortrivs i den skånska myllan och ännu bättre i Abbekås hamn
Leo Holm, stockholmare som numera räknar sig som halvskåning och som plockar ut det bästa av två världar
Smilla,
kroghund med anor från Gävletrakten. Smider planer på att öppna eget ."Chez Smilla", ska hennes krog för fyrfota vänner heta.


http://www.abbekashamnkrog.se/Om-Abbekas-Hamnkrog.php

Anslagstavla


Nu har vi stängt krogen - troligtvis för alltid.
Men du är välkommen att
- boka konferens
- hyra hela stället för fest
- hyra in dig för en kurs du tänker hålla
Hör av dig om du har frågor.
Maila på info@abbekashamnkrog.se eller ring på 0708-14 95 60


La Soupe har öppet!

Adelgatan 4
(mellan Stortorget och Centralen) och Isbergs gata 14 (i Dockan)
Öppettider för båda:
Mån-Fre 11:00-14:30
Soppa, gott bröd och färskost från 70:- Välkommen!

Davidshallstorg 9

Öppet:
Må-fre 11:30-15:30Varmt välkomna!

 
Varje veckas meny publiceras på våra Facebooksidor.
Meny Adelgatan 4
Meny Isbergs gata 14
Davidshallstorg 9

Program 2017

Hela säsongens program >>
   

Kontakt

Abbekås Hamnkrog & Hotell
Skepparevägen 1
274 56 Abbekås

Tel: 0411-53 33 13
info@abbekashamnkrog.se
Karta: Hitta hit >>
Kollektivtrafik:
www.skanetrafiken.se
www.sj.se